Archívum: színek

Lakberendezés

Tervezzük meg a szobát! 2.

2014.04.13. 12:04 | tervezés színek lakberendezés

Ha már összegyűjtöttük az otthoni mintákat, jöhet a valódi tervezési fázis! Most már szárnyalhat a fantáziánk!

Tovább...

 

Lakberendezés

Tervezzük meg a szobát! 1.

2014.04.12. 17:04 | tervezés színek lakberendezés

A jó terv alkotó módon egyesíti a régit az újjal. Kezdjük a régi, megtartani kívánt bútorok, függönyök és más tárgyak adatainak összegyűjtésével!

Tovább...

 

Festés, Lakberendezés

Relax színek a lakásban

2014.04.06. 11:04 | relax színek kék barna zöld

Ha fontos számodra a meleg, barátságos otthon, ahol a napi hajsza után megpihenhetsz, ellazulhatsz, válaszd a pihentető, relax színeket!

Tovább...

 

Festés

A matt színek hatása

2014.03.23. 20:03 | színek matt színválasztás

 

A matt színek ellazítanak, pihentetnek, ezért gyakran használják dolgozószobákban és hálószobákban. Lágy hátteret adnak a fürdőszobákban és az öltözőkben.

Tovább...

 

Festés

Hideg színek a lakásban

2014.03.18. 21:03 | színek hideg kék Platinum

A kékek, zöldek, levendulakékek és szürkék hideg színek. Intenzív árnyalatuk frissítő és feszültségkeltő hatású, míg a tompább hideg szürkék megnyugtatnak.

Tovább...

 

Lakberendezés

A 24 órás teszt

2014.02.16. 19:02 | színek

A megvilágítás befolyásolja a színt. Úgy tudjuk elbírálni, hogy a festék vagy a tapéta valójában hogy fog mutatni, ha nagy mintát függesztünk a falra, és időről időre ellenőrizzük a következő 24 óra folyamán.

Tovább...

 

Festés

2014 trendszíne

2014.02.11. 16:02 | színek festés lila

Ahogy minden évben, a Pantone intézet idén is megválasztotta az év színét. Az aktuális kedvenc árnyalat eredetiséget, szeretetet, nagy örömöt, kreativitást is sugároz. Vajon melyik szín lehet ez?

Tovább...

 

Lakberendezés

Energetizáló színek

2014.02.07. 15:02 | festés színek piros narancssárga citromsárga

Messze még a nyár, a „napelemeink” pedig februárra igencsak lemerültek. Ilyenkor van a legnagyobb szükségünk a mediterrán, meleg színek jótékony hatásaira. Nem csak a déli fekvésű, napfényes lakásokba, szobákba ajánlom, hanem az északi és keleti fekvésű helyiségekbe is, ahol rosszabbak a fényviszonyok.

Tovább...

 

Festés, Lakberendezés, Kis színes

Téli színek Platinummal

2013.12.03. 08:00 | Platinum tél festés fehér színek kék szürke barna

A falfesték színeket az évszakoknak megfelelően is csoportosíthatjuk. Amikor téli színeket szeretnénk viszontlátni a szobában, elsősorban a fehéret és a kék árnyalatait kell hangsúlyoznunk. Kiegészítő színekként gondolkodhatunk például szürkében és feketében. S ha egy hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan szeretnénk a falszíneket megváltoztatni, a Poli-Farbe Platinum Egyrétegű beltéri falfesték előre bekevert színeivel jól járunk.

Tovább...

 

Festés, Kis színes

Videó: színválasztás Platinummal

2013.11.27. 10:00 | videó Platinum színek színkeverés színkártya

A Poli-Farbe Platinum Egyrétegű beltéri falfesték előnyeiről már hallhattatok: a színre kevert falfesték egyszerűen használható, csepegésmentes és illatosított. De hogyan válasszunk színt a termék széles választékából? Erről forgattunk egy közel 3 perces kisfilmet.

Tovább...

 

Festés

Ötletes terek a Platinum konyha- és fürdőszoba festékkel (1.)

2013.10.05. 10:10 | konyha fürdőszoba Platinum színek festés

Az előző posztban részletesen olvashattatok a Platinum konyha- és fürdőszobafesték előnyös tulajdonságairól. Ha konyha, vagy fürdőszobafelújítás előtt állsz, érdemes ezt a festéket alkalmazni a penészesedés megelőzésére, avagy eltüntetésére.

Tovább...

 

Kis színes

Vigyük be a napot a szobába! (1.)

2013.09.01. 17:00 | sárga színek

Hamarosan beköszönt a borongós, felhős ősz, sok esővel és egyre kevesebb fénnyel. Ilyenkor válnak előnyössé azok a meleg színekkel kifestett szobák, ahol nem (az eredetileg fehérre festett) szürke falak fogadnak, hanem a napsütésre emlékeztető színek.

Tovább...

 

Festés, Kis színes

Platinum színkavalkád a nappaliban (2.)

2013.08.27. 08:00 | nappali Platinum színek

Ma az előző poszt folytatásaként a hideg színekkel és hatásukkal ismerkedünk. Most is ugyanaz a nappali szolgál alapul, mint az előző részben, a meleg színek bemutatásakor. Immár össze is hasonlíthatjuk a hideg és a meleg színeket ugyanazon térben. A Poli-Farbe Platinum Egyrétegű beltéri falfesték hideg színskálája is széles körű, ma is három árnyalatot választottam ki.

Tovább...

 

Festés, Kis színes

Platinum színkavalkád a nappaliban (1.)

2013.08.25. 09:00 | nappali Platinum színek

Otthonunk színeinek kiválasztásakot a színek szerepét többféleképpen is megközelíthetjük. Az egyik legismertebb csoportosítás szerint vannak hideg és meleg színek, amelyek mind más hatással vannak hőérzetünkre és közérzetünkre is.

Tovább...

 

Kültér, Festés, Mázolás, Kis színes

Mi tud a Ton in ton rendszer?

2013.07.17. 10:00 | ton in ton színek

Ha egy mondattal kellene erre a kérdése válaszolnom, azt mondanám: összhangot teremt a falakon.

Tovább...

 

Festés

Hangsúlyozd színnel a funkciót!

2013.06.23. 12:00 | színek

Sokan megijednek a „vadabb” színek használatától. Arra gondolok, hogy a megszokott fehérek-drappok-sárgák mellett a Poli-Farbe választékában is bőven vannak izgalmas színek, ám ezek sokak számára túlzottan radikálist váltást jelentenének a szobák falán. Nos, ha mégis megtetszik valamelyikük, használjuk őt egyes funkciók kiemelésére, hangsúlyozására.

Tovább...

 

Kis színes

A mediterrán hangulat csapdái

2013.06.18. 08:00 | kék mediterrán színek

Nyáron gyakori élmény a tengerparti nyaralás után, hogy hazajövünk és szeretnénk megőrizni valamit a tengeri hangulatból. Miért ne festenénk át a lakást olyanra, mint amit szívesen le is fotózunk Horvátországban vagy Görögországban. Kék tenger, kék-fehér falak, nyers színű székek és piros virágok.

Tovább...

 

Kis színes

Mit kérdez a színszakértő?

2013.06.16. 15:00 | színek színszakértő

A világ nyugati felén egy új ágazat kezd erőre kapni és egyre több vállalkozás igyekszik segíteni az otthonszépítőket: ez a színszakértő. A színekkel kapcsolatos pszichológiai megfigyelések immár évtizedek óta zajlanak és ez alapján meg lehet mondani, milyen színek között érdemes valakinek eltöltenie napjait.

Tovább...

 

Gyerekszoba, Festés

Válasszon a gyerek!

2013.05.12. 14:00 | festék Platinum színek gyerekszoba

A gyerekszoba kifestésekor két szempontot feltétlenül figyelembe kell vennünk. Az első a festék minősége és összetétele. A második pedig a színek gyermekünkre gyakorolt hatása.

Tovább...

 

Kis színes

A számítógépes színkeverés előnyei

2013.05.07. 08:00 | színek számítógépes színkeverés

Sokszor írtam már arról, hogy az egyéniségünkhöz és családtagjainkhoz leginkább passzoló színárnyalatok megtalálásához mi mindent kell figyelembe vennünk. A színek hangulatunkra, közérzetünkre, sőt egészségünkre is hatással vannak, ezért belső tereink színharmóniájára kell törekednünk. Ma a tökéletes árnyalat előállíttatásáról írok.

Tovább...

 

Festés, Lakberendezés

Élénk színek a nappaliban (2.)

2013.04.02. 10:00 | színek nappali

Van egy ismerősöm, aki nagyon büszke arra, hogy fekete színű a nappalija. Ez is azt mutatja, mindenkinek mást jelent a szépérzék fogalma és más mértékben meri vállalni az intenzív színeket maga körül.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Élénk színek a nappaliban (1.)

2013.03.30. 09:00 | nappali színek

A tavaszi festés tervezgetésekor jól jöhet néhány bevállalós ötlet. Ha a nappali átszínezése is szóba kerül, az unalmas fehér helyett gondolkozhatunk egy-egy élénk részletben is.

Tovább...

 

Kis színes

2013-as színhoroszkóp

2013.01.02. 08:00 | színek színhoroszkóp

Rendszeres látogatóink és követőink már találkozhattak a közösségi oldalunkon (www.facebbok.com/szobafestoattila) található, festék színskálán alapuló színhoroszkóppal. A Csináld magad közösség oldalán csak egy kattintás és máris személyre szabott tippet kapunk 2013-ra. Hogy miről?

Tovább...

 

Lakberendezés, Dekoráld magad!

Best of 2012: téli hangulat

2012.12.29. 15:00 | tél évszakok színek dekoráció

Év végi összefoglaló sorozatunk első részében megidézzük a téli színösszeállításokat, az évszakhoz illeszkedő festék színekben pompázó enteriőröket.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Színválasztás: a színkör segít (2.)

2012.11.08. 12:11 | színek színkör

Biztosan sokan ismerik Goethe színkörét, ami azáltal, hogy segít megismernünk a színek egymáshoz való viszonyát, nagy segítséget nyújt a lakberendezésben és a falfesték színek kiválasztásakor is.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Színválasztás: a színkör segít (1.)

2012.11.04. 11:00 | színek színkör

A falfesték színek kiválasztása elsősorban egyéni ízlés kérdése. A jó ízlés mögött azonban tudás van, ez esetben ez a tudás, vagy érzék a színkombinációk és minták egymásra gyakorolt hatását jelenti. Ehhez nyújt nagy segítséget a színkör.

Tovább...

 

Festés, Lakberendezés

Extrém fürdőszobák

2012.06.25. 10:00 | színek fürdőszoba

Fürdőszobának jól áll a kék és fehér szín – ez a természetes választás a festék színskáláról. Itt viszonylag kevés felület áll rendelkezésre festésre, bár a modern, vízálló festékek már nem teszik kötelezővé a hidegburkolást a padlótól a mennyezetig. Ezek isme­retében most egy kicsit mást mutatok: extravagáns megoldások születtek a fürdőben.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Színes szabályok (2.)

2012.06.16. 09:00 | színek

Túl nagy a belmagasság, vagy unjuk már a sok pasztellt? Játsszunk a falfesték színekkel, hogy minél  szebb legyen a végeredmény!

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Színes szabályok (1.)

2012.06.14. 09:00 | színek

Nem lehet elégszer írni a színek szerepéről. Most lássuk azokat a fogásokat, amelyek általában segítenek a falfesték színekről hozott helyes döntésben, és lássuk azokat a problémákat, amelyeket a színek varázslata megoldhat.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Nyári színek a nyár szerelmeseinek

2012.06.08. 14:00 | nyár színek

A lakberendezők többféle színelméletet is ismernek. Ezekkel dolgoznak, ha a lakók egyéniségéhez passzoló festék színeket keresnek ahhoz, hogy harmonikus belső teret tudjanak kialakítani. Az évszakok szerinti csoportosítás is ebben segít. A nyár szerelmesei biztosan örülnének, ha a forró évszak hangulatát idéző otthonba térhetnének haza egy hosszú nap után.

Tovább...

 

Kültér, Festés, Hőszigetelés

Mennyire melegszik fel a házfalam?

2012.05.20. 08:00 | színek homlokzat fehér sárga rózsaszín zöld kék barna hőszigetelés

Ahogy közelednek a nagy nyári melegek, nem árt tudni, milyen színű legyen a kültéri festés. A homlokzati festék színe ugyanis hatást gyakorol a falak felületi hőmérsékletére.

Tovább...

 

Kültér

Tipikus kültéri hibák (2.)

2012.05.18. 16:00 | hibák eresz színek

A kültéri festési hibák második részében górcső alá veszem például a kültéri falfesték színeket, amelyek bár saját ízlésünket tükrözik, mégis a szomszédok mindennapi hangulatára is hatnak.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Divatos a színes konyha

2012.05.01. 12:00 | konyha színek

Nagymamáink konyhájában a meszelt fehér fal dominált. Dekorációként maximum dísztányérokat és faliszőtteseket használtak. Ma már jóval színesebb a festék színskála is, és így a konyhák is. Sok jó és kevésbé jó ötletet láttam már én is.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Étkezzünk színesben!

2012.04.14. 12:00 | étkező színek

Az étkező gyakran egy térben van vagy a nappalival vagy a konyhával. A festék színek kiválasztását tehát gyakran nagyobb egységben kell elképzelnünk.

Tovább...

 

Festés, Kis színes

Ezt ne tedd színválasztáskor!

2012.04.08. 08:00 | színek tanács

A festék színek kiválasztása a szobafestés egyik legsarkalatosabb pontja. Sokan félnek ettől, ezért szeretnék megúszni a döntést. Inkább bízzák a festőre a színeket, vagy levesznek a polcról egy már előre bekevert árnyalatot. A következőkben ilyen és ezekhez hasonló öt hibáról olvashattok.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Tavaszi inspiráció: hívogató hálószobák (2.)

2012.03.12. 14:00 | hálószoba színek tavasz

Ismét itt a tavasz, ismét itt a tavaszi felújításhoz inspirációt nyújtó képes sorozat. Újabb kellemes hangulatú hálószobákat kerestem nektek, hogy könnyebb legyen a falfesték színeket kiválasztani.

Tovább...

 

Lakberendezés

Színes nappalik

2012.03.10. 11:00 | nappali színek

A nappalit a magyar lakások jelentős hányadában fehérre festik, pedig ez a megoldás egyáltalán nem törvényszerűen egyeduralkodó a falfesték színek kiválasztásakor.

Tovább...

 

Gyerekszoba, Lakberendezés, Kis színes

Színvariációk babaszobára

2012.03.06. 16:00 | színek rózsaszín lila kék gyerekszoba gyerek baba

Egy festés és berendezés előtt álló csupasz szoba megannyi lehetőséget rejt. Leginkább a falfesték színe befolyásolja majd a hangulatot, amit ez a szoba áraszt a jövőben. A következő képösszeállítás azt mutatja meg, hogy ugyanaz a babaszoba hogyan hat ránk, ha rózsaszínre, lilára vagy kékre festjük.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Ébenfekete kontra hófehér

2012.03.01. 15:00 | színek fekete fehér

A színek bemutatásáról szóló sorozatom most a festék színskála két végén található fekete és fehér kontrasztjának vizsgálatával folytatódik.

Tovább...

 

Lakberendezés, Kis színes

Az évszakok színei

2012.02.20. 12:00 | évszakok színek tavasz nyár ősz tél

A falfesték színeket sokféleképpen csoportosíthatjuk. Néhány szempontról már korábban írtam, ma az egyes évszakok jellegzetes árnyalatait mutatom be.

Tovább...

 

Festés, Lakberendezés, Kis színes

Játsszunk a színekkel: a 80/20-as szabály

2012.02.18. 08:00 | színek

Fontosnak tartom, hogy a festés nem az ecset festékbe mártásával kezdődik, és tulajdonképpen nem is ez a legösszetettebb feladat a folyamat során. Szobáink, otthonunk kifestése tulajdonképpen újraszínezés, ezért a falfesték színek ügyes kiválasztása, az egymásra rímelő hatások megtervezése az első és talán a legfontosabb munkánk.

Tovább...

 

Mázolás

Így lesz szép színe a fának (2.)

2012.02.03. 08:00 | színek

Honnan vegyünk ötleteket famázolási projektünkhöz? És ha látunk valamit, hogyan valósíthatjuk meg? Ha nincsen konkrét elképzelésünk arról, hogy mit válasszunk a festék színskáláról: tölgy vagy cseresznyeszínű ajtókereteket szeretnénk otthonunkban látni, lapozgassunk lakberendezési újságokat vagy nézzünk körül, ahol csak járunk.  E blogban is adunk majd számos ötletet az év során, úgyhogy időnként nézzetek csak vissza!

Tovább...

 

Mázolás

Így lesz szép színe a fának! (1.)

2012.02.01. 08:00 | színek

Ha fát festünk át, mert például fabútort újítunk fel vagy a kereteket színezzük át, fontos, milyen festék színt használunk. A legtöbb falazúrból, pácból választható egy csomó szín, így van a Poli-Farbe festékeivel is. Hogyan csináljuk?

Tovább...

 

Lakberendezés, Dekoráld magad!

Téli hangulat, jeges színek

2012.01.21. 10:00 | színek tél

A falfesték színeket az évszakoknak megfelelően is csoportosíthatjuk. A lakberendezésben is hasznát vehetjük ennek a besorolásnak, és egy napfényes, sokablakos lakásban nyugodtan kombinálhatjuk a tél tiszta, éles, fehéres-kékes színeit.

Tovább...

 

Lakberendezés, Dekoráld magad!, Kis színes

2011 legtutibb tippjei (3.): színválasztás

2012.01.07. 17:00 | tanács színek

A festék színválasztással kapcsolatban nehéz tanácsot adni, mivel ez elsősorban ízlés kérdése. Mégis, a színtan ismerete, a színek hatásának megfigyelése és az évek tapasztalata ebben a témakörben sokat segthet.

Tovább...

 

Címkék

ablak advent adventi koszorú ágyvég ajándék ajtó alapozás alapozó albérlet aljzatkiegyenlítő állvány antikkő glett anyagbeszerzés április arany art Ausztria baba barna bársonyfesték bejárat beton biztonság bordűr Boróka burkolás bútor Cellkolor cigi ciklámen címke citromsárga Corso cseppmentes csíkok csináld magad Csináld magad! csiszolás csiszolópapír cső decor decoupage dekor dekoráció diszperziós festék divat DIY dolgozószoba ebédlő ecset effect pigment effekt effekt pigment egyrétegű előkészítés előszoba eltávolítás energiahatékonyság energiatakarékosság energiatanusítvány enteriőr erdő eresz erkély étkező évszakok ezüst fa fakéreg fal falfesték falfestés falfülke falhibák fallazúr falmatrica favédelem február fehér fekete felújítás fémfesték fémfestés fémhatás festék festékmárka festékszórás festés festő festőpárna fiúk folyékony fa fürdőszoba garázs gipszkarton glett glettelés glettgipsz Gomokkő Glett gyerek gyereknap gyerekszoba gyönghyház gyöngyház hálószoba házhozszállítás henger hibák hideg higítás higító homlokzat homokkő glett horpadás hőlégfúvó hőszigetelés hullámos húsvét hűtés Inntaler internet járda játszótér javítás jótékonyság kandalló karácsony karácsonyfadísz káróminta kék kellék keret kerítés kert(sz)építés kerti bútor kertszépítés kockás Kolorbox konyha kőfal kőlazúr könyv környezetvédelem kromofág kültér lábazat lakberendezés lakk lakkozás lambéria lányok latex latex festék lazúr lemosás lépcső lepcsőház létra lila lyuk mágnes Magyar Termék Nagydíj mai dekor március márvány glett márványglett matt mázolás mediterrán mélyalapozó mennyezet Mesevirág meszelés meszes vakolat mészfesték metál metáleffekt metáleffekt festék minimál minta mintahengerelés nappali narancssárga nedvesedés Neo nyár olajfesték oldószer oltott mész otthonszépítés ősz ötlet ötletek padló palló pályázat panel penész piros Platinum Platinum finomglett policolor Policolor ready pöttyös próbafestés radiátor ragasztószalag raklap rattan relax repedés rongy rozetta rózsaszín rusztikus sablonozás salétrom sárga sarok spakli stencilezés stukkó szabály szakember szalvétatechnika számítógépes színkeverés szánkó szappan szavazás szegély szék szerszám szerszámok szilikát szín színek színhoroszkóp színkártya színkeverés színkör színminta színszakértő színterápia színválasztás szivacs szivacsolás szög szürke takarítás takarófólia tanács tanácsok tapéta tapétaragasztó tapétázás tárolás társasház tavasz Teflon tégla tél telefon terasz tervezés tető tetőtér textúra tipp tippek tisztítás ton in ton trükkök ünnep vakolás vakolat vb videó virág VOC vörös zene zománc zománcfesték zománfesték zöld zsírkréta